Ezek legyenek mindig a kocsiban, autómentésnél jól jöhetnek

Érthető módon senki nem úgy indul útnak, hogy arra gondol, mi lesz, ha lerobban, és autómentőkre lesz szüksége. Pedig - ahogy mondani szokás - az ördög nem alszik, és a még az igazán kiváló állapotban lévő kocsinkkal is történhet olyasmi, aminek következtében autószállításra szorulunk. Ha pedig így van, néhány egyszerű eszközzel nagyban megkönnyíthetjük a magunk és a szakemberek dolgát is!

Biztonság mindenekelőtt

Akár az országúton, akár autópályán robbanunk le, fontos, hogy gépkocsinkat úgy helyezzük el, hogy az már messziről látható legyen, a forgalmat pedig lehetőleg ne zavarja. Ehhez egy elakadásjelző háromszögre és láthatósági mellényre lesz szükségünk. Utóbbiból érdemes annyit tartani a kocsiban, ahányan jellemzően utaznak az autóban, hiszen előfordulhat, hogy az út mellett leszünk kénytelenek vesztegelni az autómentő megérkezéséig.

Apróságok autómentéshez

Profi autómentés kedvező áron

Igazán nem foglalnak sok helyet a csomagtartóban, mégis nagy segítséget jelenthetnek baj esetén:

  • Csavarhúzó (kereszt hornyú illetve lapos), valamint fogó
  • Kesztyű (jól jön, ha bütykölni kell a motortérben)
  • Vontatókötél (érdemes kipróbálni otthon, hogy rutinból tudjuk használni)
  • Zseblámpa (sokan a telefonjukon lévőre hagyatkoznak, ami viszont lemerülhet)
  • Készpénz (tartsunk az autóban külön összeget a váratlan helyzetekre!)
  • Tűzoltó készülék (ABC típusú)

Mi is az autómentés telefonszáma?

Elakadtunk, de semmi baj, hiszen ismerünk egy jó céget, aki kihúz minket a csávából. Igen ám, de hova is írtuk a számukat? A telefon lemerült, a cetli otthon lóg a hűtőre ragasztva, mi pedig tehetetlenül téblábolunk a kocsi mellett. Nem hangzik valami jól, ezért a telefonszámot tartsuk a kocsiban, vagy az iratok mellett! Elfér a jogosítványtartóban, vagy a forgalmi mellett is, így mindig kéznél van, ha autómentésre van szükség.